preskoči na sadržaj
Vijesti

Obilježavanje Nacionalnog Tjedna školskog doručka (od 14. do 18. listopada 2024.)

I ove godine raznim aktivnostima uključili smo se u obilježavanje Dana kruha i Tjedna zdravog doručka.


Nacionalni Tjedan školskog doručka, svake nas godine podsjeća na važnost nutritivno bogatog obroka u školi, ali i slavi sve one koji svakodnevno sudjeluju u školskom doručku: one koji ga planiraju i osmišljavaju, one koji ga pripremaju i naravno one koji ga s radošću konzumiraju.
Tema "Doručak za pet" prigodno je odabrana jer se nacionalni Tjedan školskog doručka obilježava već petu godinu, ali ima osim slavljeničke ima i edukativnu svrhu, a to je promicanje konzumacije barem pet porcija voća i povrća dnevno. Za očuvanje zdravlja preporuka je pojesti najmanje pet porcija različitog voća i/ ili povrća dnevno (primjer: tri porcije povrća i dvije porcije voća; porcija je količina koja stane u našu šaku) što u Hrvatskoj, prema CroCOSI istraživanju iz 2021./2022. čini tek 3,1 % učenika u dobi od 8 godina.

U našoj školi obilježili smo Tjedan školskog doručka različitim i zanimljivim aktivnostima koje možete vidjeti u nastavku.

ŠKOLSKA MARENDA

Naše tete kuharice su pripremile bogat švedski stol sa zdravim namirnicama i tako pokazale kako bi trebao izgledati zdrav doručak.

1.a i 1.b razred:

2.a razred:

3.a razred:

 
Učenici 3. b razreda obilježili su u utorak, 15.listopada 2024. Tjedan zdravog doručka. 
Učenici su, uz pomoć roditelja, izradili razne krušne proizvode.
Naučili što je sve potrebno za izradu kruha, slanih i slatkih proizvoda. Naučili da se kruh smatra svakodnevnom i nezamjenjivom namirnicom koja je othranila generacije težaka, mornara, drvosječa, putnika i vojnika. Danas o kruhu našem svagdašnjem govorimo o namirnici svrstanoj u skupinu žitarica i proizvoda koji povoljno utječu na naše zdravlje i smatra se zdravom namirnicom.
 

Učenici su se sladili i pozvali svoje prijatelje iz 3.a razreda te zajedno blagovali. Sreća i radost vidi se na njihovim licima.

4.a razred obilježio je Dane kruha izložbom i zajedničkim blagovanjem pekarskih proizvoda koje su učenici donijeli. Kroz razgovor s učiteljicom istaknuli su važnost zahvalnosti za plodove zemlje.

 



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Dinko Benčić   datum: 20. 10. 2024.

Kontakt

OŠ "VLADIMIR GORTAN"

Prilaz Vladimira Gortana 2

51 000 RIJEKA

 

tel. / fax: 051 / 218 749

e-mail: ured@os-vgortan-ri.skole.hr

 


Kalendar
« Prosinac 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Tražilica

Korisni linkovi
Nastava na daljinu

Škola
 • Eudict - riječnik
 • Carnet
 • MZOS
 • Portal edu.hr

Dnevni tisak


Arhiva dokumenata




preskoči na navigaciju